Solkollen

Vi holder til i barnehagens første etasje, inngang høyre side. På avdelingen er vi 3 voksne og 16 barn i alderen 2-5 år. Vennskap og trygghet er i fokus hos oss. Gjennom ulike aktiviteter skal barna få positive erfaringer.

Solkollen har ulik alder på barna, så vi kommer til å dele barna i grupper flere ganger i uken. Vi kommer til å ha Skolespira 1 time (inne) og 1 turdag pr. uke.

Samlingstund
Da samles vi inne på lekerommet. Samlingene starter med en navnsang, prater om de barna og voksne som eventuelt ikke er der. I samlingene har vi faste sanger som vi synger. Repetisjon er viktig for småbarn. Rim, regler, ulike eventyr, bevegelsessanger, fagkortene og ”Snakkepakken”(språkstimulerende materiell) vil følge samlingene.

Måltidet
Skal være en hyggelig og lærerikt stund. Barna får hver sin kniv og de får lov til å prøve å smøre maten sin selv alle sammen. Barna lærer å lytte til andre, sitte rolig, ikke ”grise”, sitte til alle er ferdige, vente på tur, hjelpe andre, spørre og takke for maten. Alle barna har med seg frukt hver dag. En dag hver uke har vi varmmat. Under måltidet legger vi vekt på at det skal være en rolig og hyggelig stund der vi prater, koser oss og utvikler fellesskapsfølelse.

 

Personvern og cookies